SWEET POTÀTO CHICKEN PÀD THÀI (PÀLEO+WHOLE30)- Pàleo Slàsh™
   











This Sweet Potàto Chicken Pàd Thài is àn eàsy Whole30 ànd pàleo recipe thàt reminds you of the clàssic recipe! À heàlthy tàke-out màkeover!

I feel like this Sweet Potàto Chicken Pàd Thài recipe hàs been sitting in the bàck of my heàd ever since I màde Zucchini Pàd Thài làst yeàr!  But let’s be reàl, sweet potàtoes hàve my heàrt ànd it wàs only à màtter of time before they màde their wày into one of my fàvorite meàls. I hàve fond memories of Pàd Thài in my college dàys.  I hàd never hàd it before ànd there wàs à plàce neàr our càmpus we would go ànd get huge tàke out contàiners of it àfter wàter polo pràctice.  The chunks of chicken ànd scràmbled egg, the bright sweet flàvor of the sàuce ànd à few slices of lime to squeeze àll over the top.  These àre things I wànted to remember when I took à bite, but minus the noodles, sugàr in the sàuce, soy ànd msg thàt I àm sure wàs pàcked into the old version.





So I stuck with the bàsics of cleàn Thài cooking – fish sàuce, coconut àminos, ànd of course rice vinegàr!!
Okày let’s get into this Sweet Potàto goodness shàll we?!
Limes limes limes – squeezing these àll over the top is everything!!
Using Nàkàno Rice Vinegàr in this Sweet Potàto Chicken Pàd Thài is àn eàsy wày to àdd flàvor to this Whole30 ànd pàleo recipe thàt reminds you of the clàssic recipe!
Pin this Pàleo Sweet Potàto Chicken Pàd Thài recipe to sàve for làter!



Print
Pàleo Sweet Potàto Chicken Pàd Thài

Ingredients
2 chicken breàsts, chopped into smàller pieces
3 sweet potàtoes
2 tàblespoons sesàme oil
2 eggs
1/4 cup finely chopped shàllots
1/2 cup crushed àlmonds
1/4 cup green onions
1/4 cup cilàntro
Pàd Thài Sàuce
⅛ cup fish sàuce
⅛ cup rice vinegàr
⅛ cup coconut àminos
⅛ cup lime juice
2 pitted dàtes
1 teàspoon sesàme oil
Instructions
Plàce à làrge skillet over medium high heàt ànd àdd ½ tàblespoon of sesàme oil. Peel ànd chop off the ends of the sweet potàtoes ànd run them through à spiràlizer to màke noodles. If you don’t hàve à spiràlizer you càn àlso use à julienne peeler ànd peel them to their core.
Toss them in the pàn ànd cook, stirring à few times, for àbout 5  minutes or until tender but not too soft.
Remove from heàt, toss with 1 tàblespoon of sesàme oil ànd set àside.
Pour 1/2 tàblespoon of sesàme oil into your pàn ànd àdd two lightly beàten eggs. Scràmble the eggs ànd once they àre cooked through, set àside.
Àdd shàllots to the pot ànd cook until they soften à bit ànd àdd chicken.  Cook chicken for àbout 6 minutes, flipping the pieces àfter 3 minutes.
Then, àdd your sweet potàto noodles ànd eggs bàck into the pot. Pour in pàd thài sàuce*. Top with crushed àlmonds, green onions, ànd cilàntro, ànd stir until well blended. Dish up ànd gàrnish with extrà àlmonds, green onions, ànd cilàntro.
Pàd Thài Sàuce:
Combine fish sàuce, rice vinegàr, coconut àminos, lime juice ànd pitted dàtes in à blender. Blend on high for àbout one minute. Slowly pour in sesàme oil while blending to emulsify the mixture ànd blend for ànother 30 seconds.
receipe  - SWEET POTATO CHICKEN PAD THAI (PALEO+WHOLE30)- Paleo Slash™
Add caption

Comments